Tre av de fyra skiften som skall ge årets skörd.
Det finns ett litet växthus där jag har satt in en frostvakt som skydd mot nattfrosten på våren. Det gör att jag vågar ställa ut mina förgrodda plantor i mitten av mars, i vanliga fall, men i år inte förrän en månad senare, på grund av en ovanligt seg vinter.
Växthuset i kvällssol
Det finns källare i huset som gör det möjligt att förvara skörden. Den är inte dränerad, inte inredd till biljardrum eller gillestuga, utan en gammalmodig, fuktig och kall källare, helt idealisk att förvara potatis, rotfrukter och äpplen till långt in på våren. Fortfarande i slutet av maj äter jag potatis av egen skörd som jag hämtar från källaren, och äpplena var fina ända tills de tog slut i början av april. Att kunna förvara sin skörd är avgörande för om det skall vara riktigt roligt i längden. Frysen blir ju snabbt full på hösten, så andra förvaringsmöjligheter är nödvändiga. Jag torkar rätt mycket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar